Billig gulvafslibning i Rødovre – find det online

15 november 2018
Astrid Pedersen
Billig gulvafslibning i Rødovre - find det online

Du kender sikkert alt til fornemmelsen af at betræde et slidt trægulv – enten i bare tæer eller på strømpesokker. Man kan tydeligt mærke, at træværket er indtørret og slidt. Overfladen er ru og ujævn på grund af det nedtrådte støv og det skidt, som sætter sig i mellemrummende mellem brædder, planker eller parketter, hvor eventuel lim er slidt bort.

Det tørre træværk vil have en tendens til at danne splinter, som kan sætte sig i dine fødder, eller ødelægge dine sokker eller strømper. Og samtidig vil trægulvets overflade være præget af skrammer og ridser, som lettere opstår, når træet er slidt og tørt i overfladen. Alt i alt ikke en rar oplevelse – og gulvet er tillige heller ikke kønt at kigge på. Et trægulv, som er præget af slitage og manglende vedligeholdelse, vil være spættet af skjolder og øvrige misfarvninger, for eksempel fra solfalming.

Fjern overfladiske spor af slid med en grundig gulvafslibning

Det forholder sig dog nærmest aldrig så slemt, som det ser ud. Selv om gulvets fremtoning er forfærdeligt grim, behøver de mange skønhedspletter ikke at være andet end overfladiske. Solfalming, som giver træværket en grim, gulnet tone, er særligt tydelig på lyse, sæbebehandlede gulve, og kan virke yderst skæmmende. Pletter og skjolder fra farvede væsker, som er suget ned i træværkets tørre og porøse fibre, kan nemt slibes væk ved en gulvafslibning, hvor det øverste par millimeter af træværkets overflade på skånsom vis fjernes.

Det samme gælder for det nedtrådte støv og snavs, som giver den ru og matte overflade. Trægulvet bliver ensartet og jævnt i overfladen, frit for splinter, ridser og skrammer, som gør gulvet ubehageligt at betræde.

Få professionel hjælp til din gulvafslibning

For det flotteste og mest holdbare resultat bør du få fat på en dygtig og erfaren gulvmand, som med faglig ekspertise kan genskabe dit gulv, som var det nylagt. Læs mere på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder