Bliv brygmester i eget hjemmebryggeri med brygudstyr fra Albryg

//Bliv brygmester i eget hjemmebryggeri med brygudstyr fra Albryg

Bliv brygmester i eget hjemmebryggeri med brygudstyr fra Albryg

Hvis du i lighed med mange andre danskere går og overvejer at optage ølbrygning som hobby, er det bare at komme i gang. Det er nemt, det er sjovt, det er hyggeligt – og det behøver ikke at koste dig en mindre formue.

Hvilke ingredienser skal jeg bruge i forbindelse med ølbrygning?

Når du skal brygge din egen øl skal du først og fremmest bruge malt, humle, vand og gær. Dette er de fire hoved ingredienser i øl. Forskellige øl typer opnås ved sammensætning af varierende typer af malt og gær. Du kan vælge imellem basis malt, karamel malt, chokolade malt eller special malt.

Der ud over kan du bruge sukker til at hæve alkohol procenten i din øl da sukkeret forstærker gærens virkning. Hvis du ønsker at tilføre øllen smag gennem sukker kan du i stedet for almindelig hvid sukker bruge kandis eller sirup i enten lys eller mørk udgave.

Foruden sukker kan du vælge at tilsætte krydderier eller aroma stoffer til din øl. Blandt disse kan nævnes lakrids pulver, som ofte anvendes i porter, samt nelliker, appelsin skal, koriander og stjerne anis, som med fordel kan bruges til at give eksempelvis julebryg dens karakteristiske krydrede smag. Og ønsker du en frisk øl med lidt syre og bitterhed kan du tilsætte citron skal.

Hvordan brygger jeg nemmest min egen øl?

Er du totalt nybegynder kan det dog anbefales at du ikke køber ingredienserne særskilt, men i stedet anvender et såkaldt Beer Kit eller All Grain Kit. Et All Grain Kit indeholder de nødvendige ingredienser til brygning af eksempelvis IPA, Wittbeer, pilsner, porter eller Bock i afmålt forhold.

Du kan ikke fejle med en All Grain Kit når du brygger øl derhjemme. Og til det formål kan du med stor fordel anvende et begynder sæt fra Albryg. Du kan finde det bedste brygudstyr på albryg.dk

By | 2021-02-08T10:08:01+00:00 februar 8th, 2021|brygudstyr fra albryg|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment