Husker du at rense dit ventilationssystem?

06 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Det er vigtigt, du husker at få renset dine ventilationssystemer en gang imellem. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser for dig og dine omgivelser. Derfor er det vigtigt, du prioriterer regelmæssig rensning og udskiftning af filtre i dit ventilationsanlæg. Læs med i dette indlæg, hvor vi kommer omkring, hvorfor det er vigtigt at rense dit ventilationssystem.

1. Bedre indeklima

Ventilationssystemer er vigtige for at gøre luften klarere, især i store bygninger. Luft føres ind i bygningen gennem ventilationssystemer og cirkuleres derefter i hele bygningen. Det er dog ikke al denne luft, der er ren. Ventilationsåbningerne kan blive tilstoppet med snavs eller støv, så de med tiden frigiver mindre og mindre ren luft, hvilket kan føre til skimmelsvamp, bakterier og husstøvmider. Regelmæssig rengøring kan forbedre kvaliteten af den luft, som disse bygninger afgiver til omgivelserne. Det giver dig i sidste ende bedre indeklima, så du får rent luft ind på dit kontor eller åbne arbejdsplads. 

2. Hvornår er det rigtige tidspunkt for rensning?

Regelmæssig rengøring er at foretrække frem for en enkelt gang dyb rengøring. Aftal en tid med din serviceudbyder for dit ventilationssystem hvert år eller hvert andet år. Hvis du har en mindre bygning, kan din leverandør anbefale en kvartalsvis planlægning. Glem ikke, at filtrene i dit ventilationssystem også har brug for regelmæssig opmærksomhed. Rene filtre er bedre for miljøet og dit indeklima. Du bør rense filtrene lige så ofte, som du skifter luftfiltre.

3. Kan du klare det selv?

Kun fagfolk bør rengøre dit ventilationssystem. Du har måske ikke adgang til de rigtige materialer eller teknikker. Der er mange ting, der indgår i en grundig rengøring af dit ventilationssystem. Måske du skal have lavet en TV-inspektion af dit ventilationssystem, så du kan se, om der er problemer med dit ventilationssystem. Derfor kan vi anbefale, at du besøger https://www.safe-coating.dk/coating–rensning-af-ventilation/rensning-af-ventilation, hvis du skal have renset dit ventilationssystem.

Flere Nyheder