Kylling i karry – lækkert, sundt, og hurtigt

07 februar 2019
Astrid Pedersen
Kylling i karry - lækkert, sundt, og hurtigt

Holder du af at lave mad – men føler du, at det er lidt småt med tiden dertil i hverdagen? Så vil du sikkert glæde over opskrifter på velsmagende og nærende middagsretter, som er nemme og hurtige at fremstille, billige at købe ind til, og som falder i store såvel som små familiemedlemmers smag.

Kylling i karry – en dansk klassiker med et eksotisk strejf

I afdelingen for danske retter, som har adopteret eksotiske krydderier fra fjerne lande, finder vi kylling i karry. På vore hjemlige breddegrader fås blandingskrydderiet karry i pulverform i forskellige varianter og styrker, som muligvis ikke har så frygteligt meget med den indiske eller vietnamesiske karry tradition at gøre, men som alligevel giver de traditionelle danske retter et ekstra pift. Langt de fleste børn og voksne elsker den krydrede og aromatiske duft af karry, også selv om de er knap så stærk som sit østerlandske ophav. Og kylling i karry er gået hen og blevet en populær klassiker inden for netop denne kategori.

Nem og hurtigt aftensmad med kylling i karry

Som så mange andre middagsretter, som er skåret efter denne devise, er kylling i karry ikke hverken dyrt, tidskrævende eller besværligt. Dertil kommer, at retten ikke kræver de dyreste eller sværest tilgængelige ingredienser – til kylling i karry skal du faktisk kun bruge kyllingefilet uden skind og ben, æbler, løg, smør, karry, hønsebouillon og flødeost naturel, som fås i alle supermarkeder.

Du kan variere styrken på retten ved for eksempel at bruge en stærkere variant af karrypulver, tilsætte ekstra chili, eller måske endda ingefær. Du kan servere retten med Mango Chutney og duftende Jasmin eller Basmati ris – for den lidt mere autentiske oplevelse. Og kylling i karry kan med fordel laves i stor mængde, og dernæst gemmes på køl eller frys.

Du kan finde den fulde opskrift og fremgangsmåde på dk-kogebogen.dk

Flere Nyheder