Parterapi – når forholedt skal styrkes

02 juni 2019
Astrid Pedersen
Parterapi - når forholedt skal styrkes

Er du og din kæreste eller ægtefælle kørt sur i jeres forhold? Har I vanskeligt ved at finde ind til hinanden igen, og er det, som om I bare ikke længere er på bølgelængde? Så er parterapi en oplagt mulighed – især, hvis I begge nærer et inderligt ønske om at få forholdet til at fungere, og komme videre som et par i stedet for hver for sig.

Hvornår er der brug for parterapi?

Mange par vælger at gå i parterapi, fordi de kan mærke, at parforholdet er på vej til at gå op i limningen. Det kan for eksempel være, at der har været flere skænderier end der har været kærlige stunder, og denne ene derfor har trukket sig. Det kan også være, at livet har været for hårdt og slidsomt i en længere periode, og at parforholdet derfor ikke har modtaget den pleje og vedligeholdelse, som sådan eet har brug for.

I alle tilfælde kan det være nødvendigt med professionel hjælp for at få ægteskabet eller kæreste forholdet tilbage på rette spor. Det kræver blot, at begge parter nærer et ønske herom, og at der er en vis motivation. En sådan motivation kan være en uændret kærlighed for hverandre, som bare ikke kan komme til udtryk – eller at begge parter ønsker at beskytte et familieliv, som ellers ville gå til grunde.

Parterapi i praksis – hvordan fungerer det?

Når du og din partner vælger at gå i parterapi, er det tegn på, at I begge vil parforholdet. Derfor er det også vigtigt, at I begge er villige til – og åbne over for – at eksperimentere og påtage jer opgaver og øvelser, som skal udføres såvel under selve terapi sessionen som derhjemme mellem de enkelte sessioner. I vil begge modtage undervisning i at lytte til hverandre, og være opmærksomme på, hvad det er partneren kommunikerer. Du kan læse meget mere om parterapi på https://aagaard-psykoterapi.dk/ 

Flere Nyheder