Prøv for en sjælden gangs skyld at engagere dig i et museum

05 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Alt for mange af os mennesker bruger for lidt tid på et museum.

Vi betragter det som et sted, hvor man har støvede genstande stående, som hører fortiden til, som man ikke kan bruge til så meget nu om dage. Men udover at man kan finde mange forskellige typer af museer i det danske land, så er det via vores fortid, at man kan lære at forstå vores fremtid og ikke gentage de samme fejltagelser i lignende tilfælde i moderne tider.

For mange af os husker måske tilbage til en tid, hvor vi blev tvunget på museum i folkeskolen, og selvom det var godt at blive dannet i en tidlig alder, så var det ensbetydende for mange elever med, at man forbandt det med noget kedeligt, hvor man mest så frem til turen væk fra skolen og lidt fritid sammen med de andre elever mellem udstillingerne.

Men nu er tiden kommet til, at man skal give det en chance til!

Museer kan så meget mere

Vi tør godt gætte på, at museer er blevet meget mere spændende og inkluderende i nyere tid, end da du var et lille barn, hvorfor du da som et eksempel kan prøve et museum i Århus og opleve, hvordan museer kan så meget anderledes nu om dage og handle om forskellige ting.

Desuden har man måske fået en større forståelse for de forskellige museer og deres udstillinger, når man er blevet ældre, så man fatter større interesse for dem og kan fordybe sig i dem.

Desuden er det vigtigt, at vi bruger tid på dem, da vores kultur kan blomstre på den måde.

Vores fravær betyder jo også, at priserne på indgangen stiger, hvilket kan få endnu flere mennesker til at holde sig væk, og det får jo bare en negativ indflydelse på museumsvæsenet i længden.

Sammen skal vi støtte museerne!

Flere Nyheder