Sådan planlægger I en god firmafest

17 maj 2020
Sara Mortensen

Det kan altid være lidt af en opgave at skulle planlægge en god firmafest. Ofte er det heldigvis noget, som mange medarbejdere på arbejdspladsen gerne vil tage del i. Det kan dog blive en udfordring, hvis alle har idéer og ønsker til, hvordan festen skal forløbe.

Man vil jo gerne holde en firmafest, som alle synes er god og sjov. Det kan dog bare være svært at få stablet en fest på benene og samtidig imødekomme alles ønsker. Man skal bare prøve at huske på at den jo bliver arrangeret for at alle skal få en sjov aften og et tættere sammenhold. Det er derfor vigtigt at man kommer godt fra start, selvom mange har deres egne meninger, så man ikke får skabt en kedelig stemning omkring festen allerede inden den er afholdt. 

Find medarbejdere som vil være med i festudvalget

Det kan være en god idé at finde nogle medarbejdere, som gerne vil stå for selve udførelsen af denne fest. Måske et hold på omkring 5-6 mennesker, så de møder der holdes vedrørende festen bliver mere intim og overskuelig – det er enormt svært at planlægge en fest, hvis alle 200 medarbejdere skal være med indover på samme tid. 

Når man har sammensat “festudvalget”, så kan man jo sagtens forhører sig rundt omkring i virksomheden, enten på en fælles afstemning, på mail eller på et fælles morgenmøde, hvad folk har af inputs og idéer til festen. Her kan man nemlig hurtigt få skabt et indtryk af, hvad folk godt kunne tænke sig. Så er det herefter op til festudvalget at få skabt en fest, som nogenlunde tilgodeser alles ønsker – så godt som det nu kan lade sig gøre.

Få skabt den bedste firmafest med hjælp udefra

Når selve rammen er på plads, måske man har valgt et tema for aftenen, så skal der tages stilling til mad, drikkevarer, musik, underholdning og lignende. Det er det, som mange ofte kan synes, er det sjoveste i planlægningen, men også ofte det mest uoverskuelige. Hvis man ikke har tid eller overskud til at eksekvere alle disse ting, så kan man med fordel tage fat i en virksomhed/restaurant, som har god erfaring med netop at planlægge og afholde firmafester. De vil stå klar til at fører jeres rammer og ønsker ud i virkeligheden, uden at I selv skal stå for hver enkelt ting – og så er I sikre på at få en fantastisk firmafest, med lige præcis de rammer, som I ønsker. 

Det vigtigste er at få en god firmafest, hvor alle medarbejdere føler at de er blevet hørt undervejs. Heldigvis er størstedelen ofte indforstået med at alle ønsker ikke kan blive opfyldt, men så længe alle føler sig hørt, så skal man nok kunne få stablet en god fest på benene, hvor alle hygger sig og som i sidste ende vil være med til at skabe et godt sammenhold på arbejdspladsen.

Flere Nyheder