Sådan undgår du oversvømning

25 august 2021
Steffen Hansen

År efter år ser man områder, hvor der er oversvømmet grundet store mængder regn. Men hvordan forbereder man sig, hvis der er et skybrud på vej, som potentielt kan ende ud i oversvømmelse af ens lejlighed eller hus? Det kan du lære mere om her i indlægget.

Sørg for at rense kloakken

Det bedste sted at starte, når man skal undgå oversvømmelser, det er at få sin kloak renset. Dette gør, at der er det nødvendige gennemløb i afløbet, så de store mængder regnvand kan komme væk, og ikke samler sig ved kloakken. Derved sikrer du dig, at der ikke dannes en sø, som potentielt kan ende ud i, at vandet trækker gennem jorden, eller endda når helt hen til dit hus.

Hvis du ikke selv evner at få renset kloakken, så kan du bestiller en slamsuger, som er lavet til at fjerne en eventuel blokade.

Brug sandsække

Har du ikke muligheden for at rense kloakken ved dit hus eller lejlighed, så kan det være en god idé at bruge sandsække. Med sandsække kan du blokere de indgange der er i bygningen, hvor vandet kan komme ind. Derved opbygger du en form for mur, som holder vandet ude, og sikrer at du ikke pludseligt står med en vandskade.

Sandsække kan købes mange forskellige steder, og er derfor forholdvis nemme at få fat på. Hvis du ikke kan købe en, så kan du selv lave en sandsæk, som du kan bruge. Det eneste du skal bruge, for at lave sandsække, er en sæk, og store mængder sand.

Vi anbefaler ikke, at du laver sandsække for langt væk fra, hvor de skal bruges. Sand i større mængder bliver hurtigt tungt, og kan derfor være en udfordring at flytte på, hvis man har smidt det i en sæk, som man gerne vil bruge foran sin bygning.

Flere Nyheder