Spartling af vægge kan ikke undgås

26 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Spartling af vægge kan ikke undgås

Spartiling af vægge er et uundværligt element af det at renovere vægge, sætte nye op eller bare istandsætte et lokale, hvor man vil tage væggene med også, så de ser lige så pæne ud som resten af lokalet eller huset, der skal gøres flot.

Hvis man skal have lavet helt nye vægge, skal man hen at spartle dem, og har man planer om at komme dybere ind bag dem og fjerne overfladen end bare at male dem over, hvor der måske ikke er tale om en renovering, så skal de spartles.

Det er et omstændigt arbejde, og det skal gøres ordentligt, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få den ønskede overflade på ens vægge, som man ønsker dem.

Dette kunne blandt andet være ved at sætte træplader op, få en grundoverflade, man kunne sætte fliser på – som også kan males – eller man bare vil have en anonym overflade, der skal males efter i en ønsket farve.

Man forestiller sig måske som husejer, at man vil spare lidt penge ved enten at spartle selv og indkøbe remedierne til dette samt at male efter eller lave den ønskede overflade, som man nu ønsker, eller bare vil spare udgiften væk til håndværkere, før man får dem ind til at male, så man spartler selv.

Men som beskrevet skal dette gøres rigtig godt, så du har et godt udgangspunkt at komme videre fra med den ønskede væg. Er der ikke styr på dette element, så kan man ligeså godt droppe at komme videre i forløbet.

Og hvorfor dog ikke få de professionelle håndværkere ud til at spartle væggene ned, hvis du alligevel agter at hyre dem ind til arbejdet bagefter som kunne være at male væggene?

Så ved du, at arbejdet er gjort ordentligt, og de får spartlet helt perfekt, så de selv kan danne udgangsfasen for at komme videre med det følgende arbejde.

Flere Nyheder